Mi noteHet Chinese Xiaomi heeft naast de Xiaomi Mi4 twee nieuwe toestellen voorgesteld aan het grote publiek. De smartphones kregen de naam Mi Note en Mi Note Pro en moeten de directe concurrentie aangaan met andere grote smartphones op de markt zoals de iPhone 6 Plus en de Galaxy Note-toestellen van Samsung.

De Mi Note kunnen we eigenlijk een beetje vergelijken met de iPhone 6 die het kleinere broertje vormt van de iPhone 6 Plus. Nuja, kleiner is de Mi Note helemaal niet, want zowel de gewone als de pro versie is voorzien van een 5,7-inch beeldscherm. De Mi Note beschikt naast het grote beeldscherm eveneens over een Snapdragon 801-processor en heeft 3 GB werkgeheugen in huis waardoor applicaties op vlotte wijze kunnen worden uitgevoerd.

Daarnaast valt op dat het beeldscherm van dit toestel eveneens is voorzien van een lichte buiging waardoor het naar de randen toe een klein beetje omhoog loopt. Dit zorgt voor een fijn gebruikscomfort dat in lijn ligt met dat van de iPhone 6 Plus. Aan de achterzijde van het toestel merken we verder een 13 megapixel camera op terwijl boven het beeldscherm een 4 megapixel camera is terug te vinden.
Opvallend is wel dat er slechts twee versies van de Mi Note zijn uitgebracht, namelijk een versie met 16GB en één met 64GB opslagcapaciteit.

De directe concurrentie voor de iPhone 6 Plus lijkt echter uit de hoek van de Mi Note Pro te zullen komen. Deze smartphone van Xiaomi beschikt over een krachtigere Snapdragon 810-chip en heeft 1 GB aan werkgeheugen meer onder de motorkap zitten. Ook het scherm is met een resolutie van 2560 bij 1440 aanzienlijk beter te noemen. De Mi Note Pro wordt verder standaard geleverd met 64GB aan opslagcapaciteit en beschikt over een adviesprijs van 450 euro. De gewone Mi Note toestellen haalt u reeds in huis voor respectievelijk 315 en 385 euro.

Wie deze concurrentie voor de iPhone 6 Plus in huis wenst te halen dient gebruik te maken van één van de verschillende webwinkels die deze importeren. Officieel zullen de beide smartphones in Nederland immers niet worden uitgebracht.