<h1>Nieuw record voor Apple door verkoop iPhone 6 Plus</h1>

Apple verkooprecordApple heeft de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2014 bekend gemaakt en daaruit valt af te leiden dat het bedrijf meer dan ooit een uitzonderlijke verkoop heeft weten te realiseren. Vooral de smartphones van het bedrijf doen het meer dan uitstekend waardoor de verkoop een absoluut record heeft weten te behalen. Tijdens de laatste 3 maanden van 2014 gingen er maar liefst 74,5 miljoen iPhones wereldwijd over de toonbank. Dat is een bijzonder grote stijging in vergelijking met een jaar eerder. Toen werden er nog "slechts" 51 miljoen toestellen verkocht.

CEO Tim Cook liet in een reactie op de kwartaalcijfers weten dat er meer vraag was naar Apple-producten in het laatste kwartaal van 2014 dan ooit tevoren. De iPhone toestellen waaronder in het bijzonder de iPhone 6 Plus waren samen reeds goed voor 46 procent meer verkopen in vergelijking met het jaar ervoor. Tijdens de feestdagen viel het vooral op dat veel mensen op zoek gingen naar een winkel waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te koop werden aangeboden. Velen lieten weten dat hun iPhone 4S, iPhone 5 of iPhone 5S aan vervanging toe was en dat ze vooral het (nog) grotere beeldscherm best konden waarderen.

Opvallend detail blijft wel nog steeds dat de iPhone 6 het beduidend beter zou doen dan de iPhone 6 Plus. Hoewel hierover geen concrete cijfers bekend werden gemaakt zouden de meeste gebruikers het scherm van de iPhone 6 perfect vinden. Particuliere gebruikers zouden de Plus versie dan weer vaker aan de kant laten liggen terwijl mensen uit de bedrijfswereld het nog grotere beeldscherm van 5,5-inch dan weer juist wel weten te waarderen. Zij zouden wel de voorkeur geven aan de iPhone 6 Plus omdat ze op die manier niet langer twee toestellen mee moeten nemen onderweg, maar alleen voldoende hebben aan de grootste smartphone van Apple.