iPhone 6 Plus laat verkopen iPad dalen
iPhone6pluseniPadMet de komst van de grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus toestellen heeft Apple er zelf doelbewust voor gekozen om de kloof tussen haar smartphone en tablet kleiner te maken. Deze keuze blijkt nu echter grote gevolgen te hebben voor zowel de iPad als de iPad Mini. Recente cijfers hebben namelijk aangetoond dat sinds de komst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus de verkoopcijfers van Apple’s tablets aanzienlijk zijn gedaald. Gebruikers kiezen dan ook beduidend liever voor één enkel toestel met een groter scherm waar alle dagelijkse taken zeer eenvoudig en overzichtelijk op uitgevoerd kunnen worden.

Weinig redenen voor aankoop iPad
TweakTown heeft aangegeven dat sinds de komst van de nieuwe iPhones consumenten nog maar weinig redenen zien om een iPad aan te kopen. Wanneer we de featureset van de iPhone 6 Plus in detail bekijken stellen we zelfs vast dat deze voor all-round gebruik veel beter geschikt is dan de tablet van Apple. Nieuwsaanbieder Pocket pikte eveneens in op dit nieuws door te stellen dat het tabletgebruik bij eigenaars van een grote smartphone aanzienlijk lager ligt dan bij mensen die over een smartphone met een klein beeldscherm beschikken. Op moment van schrijven zijn er op dit vlak dan wel nog geen concrete cijfers bekend, door de komst van steeds grotere smartphones zou het gebruik van de tablet de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid alleen maar verder gaan afnemen.

5,5-inch beeldscherm
De iPhone 6 Plus beschikt over een beeldscherm met een schermgrootte van 5,5-inch. Dit omvangrijke beeldscherm zorgt er voor dat allerhande taken zoals het lezen van e-mails, het surfen op het internet alsook het aanpassen van bijvoorbeeld tekstbestanden veel eenvoudiger en overzichtelijker verloopt dan vroeger het geval was. Hetzelfde kan gezegd worden voor het bekijken van films of het spelen van spelletjes. Bent u met andere woorden op zoek naar een uiterst veelzijdig toestel die over alle functies van een smartphone en tablet beschikt? In dat geval kan de iPhone 6 Plus uw verwachtingen ongetwijfeld inlossen!