iPhone 6 plus met 1 hand bedienenEr wordt vaak gezegd dat de iPhone 6 Plus een typische smartphone is die u eigenlijk uitsluitend met twee handen kunt bedienen, maar is dat wel zo? 
Uiteraard is er de grote behuizing en ook het beeldscherm maakt het niet altijd even eenvoudig mogelijk om het toestel met slechts één hand te bedienen, maar toch zijn er enkele interessante tips waar u rekening mee kunt houden die het gebruik van de iPhone 6 Plus met één hand kunnen vereenvoudigen. We zetten graag de belangrijkste tips even voor u op een rijtje.

1.) Bereikbaarheid functie
De eerste mogelijkheid waar veel mensen zich niet van bewust zijn is de bereikbaarheid functie die is geïntegreerd in het iOS besturingssysteem. Deze functie maakt het mogelijk om de applicaties op uw beeld met slechts twee tikken op de homeknop de helft naar omlaag te brengen. Dit zorgt er voor dat zelfs de applicaties die zich helemaal bovenop uw beeldscherm bevinden zeer eenvoudig te bereiken zijn. De bereikbaarheid functie kunt u inschakelen via Instellingen – Algemeen – Toegankelijkheid.

2.) Het groeperen van uw applicaties
Wanneer u graag uw iPhone 6 Plus met één hand wenst te bedienen kan het steeds interessant zijn om uw applicaties op overzichtelijke en toegankelijke wijze te groeperen. Wanneer u, uw toestel voornamelijk uitsluitend met de rechter- of de linkerhand wenst te bedienen dan kunt u er voor kiezen om de applicaties die u het vaakst nodig heeft rechts of links van het beeldscherm te plaatsen. Op deze manier zorgt u er voor dat u deze steeds met behulp van uw duim kunt openen.

3.) Een hoesje met grip is geen overbodige luxe
Iedereen die de iPhone 6 Plus al heeft proberen te bedienen met één hand zal het er over eens zijn, de achterkant van het toestel is zo glad dat er weinig voor nodig is om uit uw hand te vallen met alle gevolgen van dien. Door gebruik te maken van een hoesje met grip is het echter mogelijk om uw grip op het toestel te verbeteren waardoor u het risico op valschade kunt beperken. Ook dit is een zeer interessante tip waar mensen die de iPhone 6 Plus met slechts één hand willen gebruiken maar beter rekening mee kunnen houden.

4.) One Handed Keyboard
Een opvallende app die toch de perfecte oplossing kan bieden voor mensen die met slechts één hand berichten willen typen op hun iPhone 6 Plus is One Handed Keyboard. Deze app zorgt er voor dat u terug kunt beschikken over het compacte toetsenbord van de iPhone 5S. Door de letters naar de linker- of rechterkant van het scherm te bewegen kunt u ze veranderen om zo alle berichten probleemloos in te kunnen typen. U dient er wel rekening mee te houden dat aan de One Handed Keyboard app een kostprijs is verbonden van 1,99 euro.